Dosiahnite krásne ploché brucho so zdravou stravou!

Keď má stred tela veľké rozmery, ozve sa silná túžba po zmene a vy sa vtedy spoliehate práve na brušáky. U mnohých predstavujú jeden z najúčinnejších cvikov, ktorý zaručí štíhly driek a ploché bruško. Chyba!

Bez brušákov krásne bruško

Je jedno, aké počasie vládne vonku. Či už zhadzujeme kúsky oblečenia a ukazujeme svetu odhalené časti svojho tela alebo sme zakrytí

foto zdroj: athleticiq.com.au

foto zdroj: athleticiq.com.au

hrubými svetrami, za každých okolností túžime po krásnom brušku. Pod ním si predstavujeme úzky driek a brušné svaly bez mäkkého tkaniva. Málokto vie, že to dosiahne bez brušákov! Na tento cvik môžete pokojne zabudnúť.

Pre pekné ploché brucho nie je potrebné urobiť ani jeden brušák! Úzky driek a ploché brucho je 100 % výsledok stravovania,“ upozorňuje výživový poradca Ing. Libor Javro.

Vďaka zdravej životospráve sa môžete neskôr tešiť z pekného stredu tela. Konzumujte veľa zeleniny, ovocia, chudého mäsa, ryby, strukoviny a obmedzte sladkosti a mastné jedlá. S vašou postavou to urobí divy, pritom nemusíte spraviť ani jeden brušák!

„Stred tela využíva ľudský organizmus pre ukladanie prebytočnej energie, teda ukladá si v okolí brucha, bokov a stehien tukové tkanivo. Každý z nás má brušné svaly, len ich nie je vidieť, pretože je nad nimi brušný tuk. Ak chcete znížiť tukové tkanivo v okolí brucha a bokov, a tým umožniť vystúpenie brušných svalov, teda „kociek na bruchu“,  musíte sa správne stravovať,“ dodal Libor Javro.

Správne stravovanie umožní organizmu:

  • Zbavovať sa prebytočnej energie.
  • Zvýši vitálnosť organizmu.
  • Organizmus je lepšie hydratovaný.
  • Má správnejšie a rýchlejšie biochemické pochody v bunkách. Mozog, srdce, pľúca a ostatné orgány pracujú v lepšom režime, ako v prípade, keď nemajú dostatok látok a energie pre svoje pôsobenie.

Kedy sú efektívne?

Najskôr treba spáliť tuky a až potom sa orientovať na brušné svaly.

„Až následne po odstránení tuku na bruchu je vhodné vykonávať mierenú fyzickú aktivitu, napr. brušáky,“ upozorňuje Libor Javro.

Vtedy sa stáva efektívnou posilňovačkou.

Rýchly boj s tukom

Ak chcete výsledky dosiahnuť čo najskôr a zbaviť sa mäkkých zásob, popri zdravému stravovaniu sa môžete venovať aj športovým aktivitám, ktoré vás zbavia tukového tkaniva. Športom číslo jeden je behanie, ktoré zažíva v súčasnosti svoj veľký „boom“ a stal sa fenoménom. Pravidelný beh si dokáže poradiť s vašou postavou, ktorú krásne „zúži“. Šancu môžete dať aj bicyklovaniu či tancu. Hodina aktívneho pohybu telom v energickom tempe trikrát do týždňa je doslova spaľovacím zázrakom. Do boja s tukom!

Zdroj: http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000655/1432375/Su-brusaky-len-mytus–Pre-ploche-brucho-ich-v-skutocnosti-nepotrebujete-