Králik na cesnaku a bylinkách s paradajkovou polievkou

králik s paradajkovou polievkou

Paradajková polievka (porcia pre cca 4 osoby)

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • Pasírované paradajky 500g
  • Čerstvé paradajky 250g ( v sezóne) (môžeme nahradiť konzervou ošúpaných  paradajok 400g)
  • Morská soľ (2 ČL)
  • Trstinový cukor (3ČL)
  • Bazalka
  • Syr (podľa chuti)
  • Olivový olej (max. 1 lyžička)

 Postup:

Najskôr si opražíme  nakrájanú cibuľu, do ktorej vylejeme pasírované paradajkové pyré. V sezóne môžeme pridať čerstvé ošúpané paradajky, ak nie sú k dispozícii čerstvé, pridáme konzervu ošúpaných paradajok. Varíme približne 15 minút – rozmixujeme už pripravenú zmes. Ak sa zdá polievka hustá, pridáme vodu a necháme znova chvíľu prevariť. Pridáme morskú soľ, trstinový cukor, hrsť bazalky (podľa chuti). Podávame s nastrúhaným syrom (tvrdý syr s nižším obsahom tuku v sušine).

Králik na cesnaku a bylinkách

Potrebujeme:       

  • Králik
  • Štvorfarebné korenie
  • Cesnak
  • Čerstvý rozmarín a tymián
  • Olivový olej

 Postup:

Očistíme a naporciujeme si králika, mäso nasolíme a okoreníme štvorfarebným korením. Na králika poukladáme nadrobno nakrájaný cesnak, čerstvý rozmarín a tymián, potrieme olivovým olejom, podlejeme ho vodou a dusíme pod alobalom do mäkka na 180 °. Pred dokončením odokryjeme od alobalu a necháme ho 10 minút na 250° (mäso neotáčame). Podávame s varenými zemiakmi a dusenou alebo čerstvou zeleninou.

DOBRÚ CHUŤ!

Zdroj: recept + foto Simona Škodová