Rozhýbali sme školu zdravými radami!

Radi radíme nielen dospelým, ale aj deťom. To je dôvod, prečo sa posledný júnový týždeň Ing. Libor Javro zúčastnil akcie Rozhýb svoju školu na Základnej škole Spartakovskej v Trnave. A nebolo to po prvýkrát! V rámci tejto akcie precestoval aj s tímom z Octago celkom 10 škôl po celom Slovensku od východu až po západ.

Pre detičky si pripravil prednášky, počas ktorých vysvetľoval tri základné pravidlá, na ktoré by mali deti spolu s rodičmi myslieť:

Raňajky sú základ dňa

„30-50% detí v každej triede sa prihlásilo, že ráno neraňajkujú. Raňajky sú dôležitou časťou dňa. Ak dieťa neraňajkuje, tak ide na deficit, čo znamená, že sa mu spomaľuje vnímanie, myseľ a hlavne energia, no a to nie je v poriadku,“ vysvetľuje výživový poradca.

Jedlo má byť pestré

Je vhodné taktiež dbať na pestrosť stravy. „Snažil som sa deťom vysvetliť, že je dôležité, aby svoje jedlo vždy niečím ozvláštnili, čiže nielen dať si jogurt, ale pridať taktiež ovocie alebo k chlebíku so šunkou pridáme paradajky,“ radil deťom Ing. Libor Javro.

Je potrebné piť viac čistej vody

Libor deťom názorne ukázal, koľko cukru obsahuje jeden pohár coly. Deti vďaka tomu pochopili, aké nezdravé je pre nich, aby celý deň pili len sladené nápoje namiesto čistej vody.

Počas celého letného doobedia deťom taktiež nechýbal zdravý pohyb či relax a zábava na slackline. Takýmto zaujímavým spôsobom detičky prvého stupňa zo Základnej školy Spartakovskej odštartovali letné prázdniny.