Sviatočná kapustnica

Potrebujeme:

Vianočná kapustnica

foto: tastingeurope.com

  • Kvalitné chudé mäso (bravčová panenka)
  • Kyslá kapusta
  • Údené mäso (len na chuť)
  • Sušené hríby
  • Sušené slivky
  • Zemiaky
  • Soľ, korenie

Postup:

Hríby najskôr umyjeme a namočíme do studenej vody na cca 20 minút. Kapustu pokrájame a prepláchneme trochu vodou, očistíme a nakrájame zemiaky. Mäso očistíme a dáme variť do polomäkka. Mäso vyberieme a pokrájame na malé kúsky. Vývar z mäsa dáme do hrnca s kapustou a varíme. Po cca 30 minútach pridáme hríby, slivky, zemiaky a mäso. Podľa potreby dolejeme vodu a varíme do mäkka. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Dobrú chuť!