Potrebujeme:
- šampiňóny
- červená paprika
- petržlenová vňať
- šalotka
- cesnak
- cherry paradajky
- špenát
- vlašské orechy
- soľ, korenie
Postup:
Šampiňóny si očistíme, odrežeme stonky a vydlabeme vnútro. Naukladáme ich hlavičkami nadol na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme ich v predhriatej rúre cca 10 minút. Do panvice pridáme šalotku s paprikou a paradajkami, a opekáme nasucho cca 2-3 minúty.* Pridáme na jemno nakrájané stonky zo šampiňónov, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať s nasekanými orechmi a pripravujeme ďalšie 2 minúty. Nakoniec pridáme nasekaný špenát a podľa chuti osolíme a okoreníme. Varíme pokým špenát nezačne vädnúť. Hotové šampiňóny plníme pripravenou zeleninovou zmesou a dáme opäť piecť na cca 10-12 minút.