Šalátik s kuracími kúskami a Schwarzwaldskou šunkou
- Ľadový šalát
- Rímsky šalát
- Kuracie prsia
- Schwarzwaldská šunka
- Zelené olivy
- Paradajky
- Syr Mozzarella
- Reďkovka
- Sušená bazalka
- Olivový olej (max.1 lyžička)
Postup:
Všetku zeleninu poriadne umyjeme, vysušíme a nakrájame na požadované tvary a veľkosť. Dáme do väčšej misky, dochutíme soľou a sušenou bazalkou, a dobre premiešame. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky alebo pásiky, osolíme a okoreníme, dáme na panvicu s olivovým olejom mierne orestovať. Zalejeme trochou vody a dusíme cca 10-15 minút. Olivy a schwarzwaldskú šunku nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky so zeleninou. Hotové kuracie kúsky necháme trochu vychladnúť a potom pridáme do misky, poriadne zamiešame, prípadne ešte dochutíme.
Tip: Pri servírovaní môžete šalát poliať bielym jogurtom a podávať s celozrnným pečivom alebo macesom.
Listový šalát so špargľou a morčacími kúskami
- Ľadový šalát
- Rukola
- Hlávkový šalát
- Morčacie mäso – prsia
- Reďkovka
- Zelené olivy
- Syr Eidam
- Paradajky
- Špargľa – biela
- Soľ, korenie, bylinky podľa chuti
Postup:
Špargľu očistíme so škrabkou, poriadne umyjeme a dáme variť do mierne osolenej vody na cca 10 minút. Morčacie prsia umyjeme, nakrájame na malé kúsky, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom grile opečieme z každej strany. Zeleninu poriadne očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky, kde pridáme i nakrájaný syr na malé kocky. Hotovú špargľu môžeme nakrájať alebo nechať v celku. Všetky suroviny poriadne zmiešame a šalát dochutíme podľa chuti bylinkami a soľou.
Tip: Šalát môžeme dochutiť bielym jogurtom a pokvapkať citrónovou šťavou alebo pridať vlašské orechy a slnečnicové semienka.
Dobrú chuť!