Aljašská treska a celozrnné penne s brokolicovo-nivovou omáčkou

Celozrnné pennePotrebujeme:

  • aljašská treska
  • celozrnné penne
  • cuketa
  • čerstvá bazalka
  • brokolica
  • syr niva
  • soľ, cesnak
  • olivový olej

Postup:

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode, scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Aljašskú tresku okoreníme a osolíme, a dáme piecť do rúry na cca 20 min. Brokolicu nakrájame na ružičky a asi s polovicou nakrájanej cukety pripravíme na pare tak aby zelenina zmäkla (druhú polovicu cukety zatiaľ odložíme). Pripravenú zeleninu popučíme a ponorným mixérom rozmixujeme nadrobno (aby sa nám to lepšie mixovalo pridáme trochu vody, v ktorej sa nám zelenina parila). Takto rozmixovanú brokolicovo-cuketovú zmes preložíme na panvicu, podľa potreby pridáme vodu a potom pridáme nakrájaný syr niva a cesnak. Necháme prevariť a miešame až pokým sa syr úlne neroztopí. Nakoniec ešte pridáme nakrájanú druhú polovicu cukety a pár lístkov bazalky. Na uvarené cestoviny položíme upečenú aljašskú tresku, prelejeme pripravenou zmesou a ozdobíme bazalkou.

Dobrú chuť!