Potrebujeme:
- Celozrnná alebo viaczrnná bageta
- Hrušky
- Granátové jablko
- Syr encián/hermelín
- Rukola
- Med
- Cesnak
- Olivový olej (max. 1 lyžička)
- Soľ, korenie
- Bylinky (napr. tymián, rozmarín)
Postup:
Bagetu nakrájame na hrubšie plátky a potrieme z oboch strán pripravenou zmesou z olivového oleja, cesnaku, soli, korenia a byliniek. Bagetky poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme cca 15 minút, vytiahneme bagetky, na vrch naukladáme plátky syra a vložíme naspäť do rúry, kým sa syr neroztopí. Na takto pripravené bagetky naukladáme plátky nakrájanej hrušky, pokvapkáme medom a posypeme jadierkami z granátového jablka a lístkami rukoly.
Dobrú chuť!
Zdroj: http://getoffyourtushandcook.com/2013/12/brie-pear-honey-crostini.html