Celozrnné bagetky so syrom a hruškami

                                        Potrebujeme:

Celozrnné bagetky s hruškami

foto: getoffyourtushandcook.com/

  • Celozrnná alebo viaczrnná bageta
  • Hrušky
  • Granátové jablko
  • Syr encián/hermelín
  • Rukola
  • Med
  • Cesnak
  • Olivový olej (max. 1 lyžička)
  • Soľ, korenie
  • Bylinky (napr. tymián, rozmarín)

                                             Postup:

Bagetu nakrájame na hrubšie plátky a potrieme z oboch strán pripravenou zmesou z olivového oleja, cesnaku, soli, korenia a byliniek. Bagetky poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme cca 15 minút, vytiahneme bagetky, na vrch naukladáme plátky syra a vložíme naspäť do rúry, kým sa syr neroztopí. Na takto pripravené bagetky naukladáme plátky nakrájanej hrušky, pokvapkáme medom a posypeme jadierkami z granátového jablka a lístkami rukoly.

                                          Dobrú chuť!

 

Zdroj: http://getoffyourtushandcook.com/2013/12/brie-pear-honey-crostini.html