Morčacie stehná s dusenou cuketou a paradajkami

                  Potrebujeme:

Morčacie stehno s dusenou zeleninou

foto: tasteofhome.com/recipes/turkey-drumstick-dinner

• Morčacie stehná
• Cuketa
• Paradajky
• Soľ, korenie
• Olivový olej
• Cibuľa
• Zemiaky/ryža

                     Postup:

Stehná umyjeme, osušíme, podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch stehien naukladáme nakrájanú cibuľu. Uložíme na pekáč, podlejeme trochou vody, pridáme olivový olej (max. 0,5 lyžica), prikryjeme alobalom a dáme piecť do predhriatej rúry. Takto pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút, potom odstránime alobal a pečieme ďalších približne 20-30 minút, pokým nám mäso nezmäkne.  Počas prípravy mäsa si očistíme cuketu a paradajky, nakrájame ich na kolieska alebo kocky. Potom ich na pár kvapkách olivového oleja mierne opečieme, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme cca 10 minút. Pripravenú zeleninu podávame spolu s mäsom, zemiakmi alebo ryžou.

                     Dobrú chuť!