Pokračovanie článku o našej klientke Danke

Redukcia a formovanie postavy
Dvadsaťsedemročná Danka si kedysi myslela, že hladovky sú riešením, ak chce schudnúť. No keď zistila, že spôsobujú jojo efekt, vykašľala sa na ne. Vyhľadala radšej odbornú pomoc a začala účinne chudnúť. S novým stravovaním pod dohľadom výživového poradcu nemala problémy, dokonca vďaka vyváženej a pravidelnej strave nemala ani chuť na sladkosti.

Čo jej pomohlo?

K štíhlej postave sa dopracovala vyváženým stravovaním a fyzickou aktivitou, ktorú jej zostavil na mieru výživový poradca. Vďaka tomu mala dostatok energie, bielkovín, sacharidov i tukov. Popri zdravom jedálničku mala stanovený 45-minútový pohyb na stacionárnom bicykli každý deň.

Zostavené stravovanie aj fyzickú aktivitu som nepovažovala za trápenie ako to býva pri bežných diétach, z čoho som bola veľmi prekvapená. Práve naopak, stali sa mojou oblúbenou činnosťou. Až na toľko že som začala vyhľadávať aj iné športové aktivity ako cvičenie doma,“ povedala Danka.

So stravovaním nemala problémy

Keď sa začala zdravo stravovať, nemala s tým takmer žiadne problémy. Na začiatku sa len bála, ako vydrží bez sladkostí, no pravidelnou a vyváženou stravou na ne nemala chuť.

„Na problémy si ani nespomeniem, pretože som od začiatku celú zmenu stravovania a pohybu nebrala ako trest, ale ako konečne zmeniť svoj zlý životný štýl k lepšiemu. Ešte pred začatím som mala najväčšie obavy  zo sladkostí, ale môj výživový poradca ma ubezpečil, že práve vyváženou a pravidelnou stravou nebudem mať na sladkosti chuť. To sa aj vyplnilo,“ povedala Danka.

Potvrdzuje to aj výživový poradca Ing. Libor Javro, ktorý upozorňuje, že chuť na sladkosti môžeme mať preto, lebo máme nevyváženú a nepravidelnú stravu.

Chuť na sladkosti prichádza najmä vtedy, ak je nevyvážená strava a celkový nevyvážený energetický príjem v priebehu dňa, ale môže to mať aj iné faktory (glykemickosť konzumovaných potravín, množstvo cukru v krvi, psychický vnem, návykovosť, nedostatok energie…). Tie vie každý skúsený odborník na stravovanie zhodnotiť a následne na to vie poradiť svojmu klientovi, čo má vykonať, aby zabránil dopytu chuťových pohárikov na výrazné sladké alebo iné chute,“ povedal výživový poradca Ing. Libor Javro.

V zdravej životospráve pokračuje ďalej

Ako sa nám Danka priznala, vďaka výživovému poradcu sa naučila správne stravovať i v období, kedy by si chcela už len udržiavať postavu. I naďalej dodržuje zdravý jedálniček a plánuje ho dodržiavať už nastálo.

Aké výsledky dosiahla?

Danka na začiatku nemala vysokú váhu. Aj keď napriek tomu schudla 10 kíl, zmenilo sa hlavne zloženie organizmu.

„Predtým som mala 62 kíl a po piatich týždňoch som sa dostala na váhu 52 kíl. Avšak radikálne sa mi zmenilo zloženie organizmu a to tak, že som redukovala hmotnosť iba z tukových zásob a naberala na hmotnosti z vody a svalov. Napríklad viscerálny tuk sa mi zmenil z 3 na 1 a celkový telesný tuk z 30,5 % na 21,8 %. Taktiež mám lepšie zavodnenie organizmu o 6 %, čo je veľmi dôležité pre moje zdravie a vitalitu, ako mi to vysvetlil môj výživový poradca,“ povedala Danka.

Čo odkazuje ostatným?

Vyhľadajte odbornú pomoc a netrápte sa dietami a hladovkami, ktoré len škodia zdraviu a majú veľmi nízku účinnosť, pretože prichádza veľmi rýchlo jojo efekt. Sama viem o čom hovorím. Preto moja posledná rada je –  Nikdy nie je neskoro zmeniť svoj životný štýl,“ odkazuje Danka ostatným, ktorí chcú schudnúť.

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.

Zdroj:http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000655/1350076/Danka-sa-pysi-dokonalou-postavou–Ako-ju-dosiahla—2–cast-