Prečo sa mi zastavilo chudnutie? Odpovedá Ing. Libor Javro

Spomalený metabolizmus

Spomalený metabolizmus je téma pre tých, čo túžia stále schudnúť a nedarí sa im. Nie je to nič nezvyčajné ani niečo vymyslené.

Spomalený metabolizmus je v podstate obranný mechanizmus ľudského teľa. Je to reakcia, väčšinou na to, že ste sa xy-krát pokúšali schudnúť, väčšinou veľmi neoptimálne -výrazným znížením príjmu energie (málo ste jedli). Samozrejme, to sa udržať nedá nastálo a potom ste sa najedli viac, možno ešte viac a potom úplne najviac – až sa Vám zvýšila faktúra za svetlo v chladničke 🙂

Tam to celé začalo, prvé pokusy o schudnutie, ktoré ste nedotiahli do konca, lebo ste si jednoducho vybrali nesprávnu cestu.

Pozor, metabolizmus sa vie spomaliť aj pri iných činnostiach, napr. ak neúmerne cvičím a neoptimálne jem alebo pri vnútorných ochoreniach. 

Hlavne už žiadne nezmyselné hladovky bez sacharidov, tukov, nejedenia a športovania bez jedenia. Je dôležité si uvedomiť, prečo vlastne jeme? Aby sme dostali energiu! Ak ju organizmu nebudeme optimálne dávať, bude si ju musieť zadržiavať vo forme tuku, na obdobie, kedy ju nedostáva, napr. na raňajky, ak neraňajkujem!

Preto vedzte, že s vami nie je nič zle, ak sa Vám nedarí chudnúť. Jednoducho to chce čas! Musíte byť trpezliví, aby ste svoj organizmus upokojili a on sa vám odvďačí krásou a energiou.

A ako upokojiť organizmus?

Jednoducho tak, že mu dám to, čo mu predtým chýbalo, ale už premyslene a vhodne. Urobte všetky kroky na to, aby bol Váš organizmus v pohode:

  1. správna strava pre Vás
  2. správny pohyb pre Vás
  3. správne nastavenie mysle

To sú 3 kľúčové oblasti, ktoré nemáte v poriadku a preto vám chudnutie nefunguje. Preto ich napravte!

Držím Vám palce pri Vašom boji s kilogramami navyše!

Libor Javro