Paradajková polievka
Potrebujeme:
- paradajkový pretlak (min.90%-ný)
- syr eidam (20% t. v suš .)
- slnečnicové semienka na ozdobu
- soľ, sušené bylinky
Postup:
Do stredne veľkého hrnca dáme vlažnú vodu (množstvo podľa toho ako chcete mať polievku hustú), do ktorej pridáme paradajkový pretlak a poriadne zamiešame. Necháme zovrieť, prepneme na menšiu teplotu a ďalej varíme cca 5-10 minút. Dochutíme soľou a bylinkami podľa chuti. Polievku naservírujeme do misiek, navrch nastrúhame syr a môžeme posypať slnečnicovými semienkami na ozdobu.
Morčacie mäso na čučoriedkach
Potrebujeme:
- morčacie mäso
- čučoriedky (čerstvé/zavárané)
- mrkva
- ryža Basmati
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Očistené mäso nakrájame na tenké rezne alebo medajlónky, osolíme a okoreníme. Vložíme do sklenenej zapekacej misy, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dáme piecť do rúry na cca 35-45 minút. Zatiaľ si pripravíme ryžu podľa návodu a očistíme mrkvu, ktorú nakrájame na tenké kolieska. Pripravené čučoriedky a mrkvu pridáme k mäsu a opäť pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ nie je mäso mäkké.