Ako mierená výživa dokáže zmeniť život 2.časť

Život cukrovkára nie je jednoduchý, musí dodržiavať všetky obmedzenia a pravidlá, ktoré si toto ochorenie vyžaduje. Klientka výživového štúdia je diabetička na inzulíne, preto jej výživový poradca vyhotovil a upravil jedálniček podľa jej potrieb. Výroba jedálničkapomoc pre diabetikov bola zložetejšia i preto, že klientka je alergická na kravské mlieko. Naša klientka bola obmedzovaná najmä množstvom inzulínu, ktorý si musela podávať po každom jedle.  Hlavným cieľom bolo teda znížiť spotrebu inzulínu a vyrovnať hladinu cukru v krvi. Druhým cieľom klientky bola redukcia hmotnosti.

Ing. Libor Javro sa vyjadril: „Pri zostavovaní jedálnička diabetikom je najdôležitejšie správne určiť optimálny denný príjem energie zo sacharidov. Pri správnom príjme sacharidov v závislosti k dennej potrebe sa diabetikovi automaticky upravuje cukor v krvi, čím napomáhame jeho organizmu lepšie hospodáriť s inzulínom. Čo môže mať za následok zlepšenie alebo úplné upravenie merateľných noriem cukru v krvnom riečišti. Čím môžem podotknúť, že správne nadstavené a dodržiavané stravovanie je jediný možný spôsob ako pozitívne ovplyvňovať liečbu diabetických pacientov.“

Po uplynutí 2-3 mesiacov a dodržiavaní nastaveného výživového plánu, naša klientka hodnotí svoj zdravotný stav: „Rozkolísaná hladina cukru v krvi sa vyrovnala, zníženie hodnôt cukru  ako i cielené zníženie spotreby inzulínu. Čo je najdôležitejšie – nie je nutné dopichovanie inzulínu po jedle v takých množstvách ako pred tým, rádovo pokles o 6-8 inzulínových jednotiek“.

Obaja dosiahli skvelé výsledky, čo nám potvrdili najmä pri svojom zhrnutí „Po 4,5 mesiacoch spolupráce s Vami, môžeme toto obdobie zhodnotiť veľmi pozitívne. Spoločné pozitíva sú: lepší pocit a z toho plynúca lepšia psychická pohoda, ľahší pohyb a dýchanie, radosť z toho, že sme sa do toho pustili a vedomie, že to má zmysel. Spätnou rekapituláciou zisťujeme, že
manželka za toto obdobie schudla o takmer 9 kg a Radomír o 13 kg. Sme rozhodnutí pokračovať v spolupráci s Vami 🙂 “.

Aj takéto pozitívne ohlasy máme v našom Výživovom štúdiu SH NUTRITION. Vždy nás teší, keď môžeme niekomu pomôcť dosiahnuť jeho cieľ a ešte viac, ak mu môžeme uľahčiť život. Veríme, že Vás príbeh našich klientov inšpiroval a rozhodnete sa i Vy zmeniť a zlepšiť svoj život.

Prvú časť článku si môžete pozrieť tu

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.