Ako mierená výživa dokáže zmeniť život 1.časť

    Väčšina ľudí býva voči výživovým poradcom skeptická  a nedôveruje im. Neveria, že dokážu pomôcť pri znižovaní hmotnosti alebo naopak pri naberaní a formovaní svalstva.  Zmenou stravovacích návykov a tvrdou disciplínou vo výbere jedál a ich konzumácii dokážu pomôcť k zlepšeniu alebo úplnému odstráneniu zdravotných ťažkostí.

Naši klienti (rodinka z Bratislavy), ktorí sa chcú s vami podeliť o svoj úspech a pokroky, patrili najskôr medzi týchto skeptikov. Ako povedal náš klient: „Priznám sa, že som v minulosti mal veľmi rezervovaný (skeptický postoj) k výživovým poradcom. Nikdy som to nevnímal ako vedu a bol som presvedčený, že vlastnou sebadisciplínou môže človek ovplyvniť svoju životosprávu“. Avšak na odporúčanie trénerky plávania kontaktoval nášho výživového poradcu Ing. Libora Javra a dnes jeho rodina patrí medzi úspešných klientov výživového štúdia.

     V tejto rodine služby nášhzvýšenie výkonnostio výživového poradcu využíva najmä syn Radko, ktorý má DMO po 3 ortopedických operáciách dolných končatín preto je prinútený denne využívať invalidný vozík. Radko je okrem toho i aktívny športovec, ktorý dvojfázovo trénuje 4x týždenne. Potreboval znížiť svoju váhu pre zlepšenie svojej výkonnosti a fyzioterapie pri tréningu chôdze s barlami.

     Ako vraví výživový poradca Ing. Libor Javro: „Pri Radkovej bežnej fyzickej inaktivácii bolo veľmi dôležité určiť optimálny energetický príjem v závislosti na jeho vysokú športovú aktivitu . Taktiež bolo rozhodujúcim faktorom pri zostavovaní jedálnička stanoviť vhodné potraviny pri fyzickej aktivite športovca, aby sme podporili jeho športovú námahu, ale zároveň umožnili optimálny úbytok telesnej hmotnosti.“

     Od nadstavenia jedálnička výživovým poradcom sa Radkovi podarilo výrazne znížiť váhu a zlepšiť svoje športové výkony, za ktoré získal na posledných majstrovstvách SR množstvo medailí.

     Aké sú časové zlepšenia v plávaní? To nám prezradil Radkov otec: „V bazéne je rýchlejší, jeho zlepšenia osobných rekordov v jednotlivých disciplínach sú: 25,5 sekundy na 100 znak; 30,05 sekundy 100m prsia a 33,40 sekundy 100 m kraul. Z dosiahnutých výsledkov má veľkú radosť a očakávame, že po prechode na výživu zameranú na rast svaloviny budú pokroky ešte výraznejšie.“

Za 4 mesiace spolupráce dosahuje pri svojom onemocnení zlepšenie v celom pohybovom aparáte organizmu, práca s barlami a celková chôdza je výrazne zlepšená čo je naozaj úžasné aký pokrok tento chlapec spravil.“ vyjadril sa výživový poradca Ing. Libor Javro.

     V druhej časti článku sa dozviete ako sa Radkovej mame, ktorá je diabetička s viacerými obmedzeniami v stravovaní, podarilo schudnúť a výrazne zlepšiť zdravotný stav. Taktiež sa dozviete  celkové merateľné výsledky oboch klientov za doterajšie obdobie našej spolupráce. Nenechajte si to ujsť!

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.