O úspešnej premene nášho klienta píšu i na portáli Vysetrenie.sk

Premena nášho klientaDvadsaťjedenročný Martin sa necítil dobre vo svojej koži. Ručička na váhe mu ukazovala priveľké číslo, preto si povedal, že to zmení a začne so sebou niečo robiť. Výsledok? Z nesmelého muža sa stal sebavedomý a svalnatý športovec!

Martin sa pustil do boja s hmotnosťou a za pomoci odborníka na výživu nasadil nový stravovací režim a pravidelné cvičenie. Svojim kilám vyhlásil vojnu!

„Zo začiatku, ako som sa rozhodol chudnúť som podstúpil viacero osvedčených diét, ktoré postupom času prestali účinkovať. Preto som sa rozhodol osloviť výživového poradcu Ing. Libora Javra, ktorý mi v procese redukcie významne pomohol,“ povedal Martin.

Podpora je dôležitá

Môže byť celkom náročné snažiť sa schudnúť, keď ľudia naokolo nemajú pre toho, kto sa snaží o redukciu váhy, pochopenie. Našťastie, Martin s tým nemal problém. Pri svojom odhodlaní stať sa zdravším a vitálnejším človekom mu bola najväčšou oporou jeho mama, ktorá ho vždy dokázala povzbudiť. Okrem nej mu pomáhal osobný výživový poradca, ktorý ho podporoval prostredníctvom odborných konzultácií.

Zvykol si veľmi rýchlo

Martin nemal problém nabehnúť na nový stravovací režim. Konzumoval najmä viac zeleniny, zemiakov, ryže, mäsa a rýb. Jeho jedálniček bol pestrý a správne vyvážený. Niet sa čomu čudovať, že nezhrešil ani jediný raz!

„Na nový jedálniček som si zvykol veľmi rýchlo, pretože bol zostavený individuálne podľa mojich požiadaviek, pracovnému režimu a športovej záťaži. Nezhrešil som ani raz, nemal som na to dôvod,“ povedal mladý muž.

Priznal sa však, že mával chute na sladké. Avšak po odborných konzultáciách s nutričným špecialistom vedel na danú situáciu zareagovať tak, že si jednoducho pridal do jedálnička viac ovocia alebo rôzne celozrnné chleby.

Ako cvičil?

Mladý muž vedel, že okrem stravovania je dôležitý aj pohyb. Zo začiatku cvičil doma. Keď zhodil pár kíl, začal chodiť do posilňovne, čo mu však po určitej dobe nestačilo, keďže nevidel vysoký progres. Po vyhľadaní odbornej pomoci malo jeho cvičenie už razantnejšie výsledky. Posledné tri mesiace behával ráno 45 minút a večer si to namieril do posilňovne.
V stravovaní pokračuje naďalej

Teraz sa Martin cíti oveľa lepšie ako predtým a so zdravým stravovaním určite nemieni poľaviť.

„Zdravo sa stravujem aj naďalej a určite s tým nemienim prestať. Samozrejme, teraz si môžem dovoliť viac jedál, na ktoré mám chuť,“ priznal sa Martin.

Výsledky na seba nenechali čakať, za 3 roky sa mu podarilo schudnúť zo 100 kg na 67. Jeho prioritou bola hlavne redukcia tuku na 10 %, čo sa mu aj podarilo prekonať. Teraz je z neho úplne iný muž!

Čo radí ostatným?

Podľa neho by ľudia, ktorí bojujú so svojou váhou, mali určite vyhľadať odbornú pomoc. Taktiež je dôležitá motivácia!

„Vyhľadajte osobného výživového poradcu, ktorý vám odborne poradí v celom procese chudnutia a podporí vás. Taktiež je veľmi dôležité, aby ste boli motivovaný (nájdite si motiváciu) a choďte si za tým. Robte to najmä pre seba, potom budete úspešní,“ radí Martin na záver.

 

Zdroj: http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000655/1415869/Tuto-premenu-musite-vidiet–Z-Martina-sa-stal-iny-chlap-