Saška: „Okrem premeny môjho tela si odnášam aj premenu môjho myslenia!“

Prečítajte si článok o našej klientke Saške, ktorá vďaka individuálnemu výživovému plánu získala vytúženú postavu, ale aj nový spôsob myslenia! Vyspovedali sme ju a prezradila nám, nielen aké výsledky sa jej podarilo dosiahnuť, ale aj ako hodnotí samotný výživový program.

Saška v minulosti trénovala thajský box, vďaka čomu poznala Luciu Krajčovič, šampiónku v thajskom boxe. Tá mala na svojom profile na Instagrame jeden príspevok, ktorý sa týkal jej stravovania a výživy. „Spomenula tam Výživové štúdio Ing. Libora Javra. Pozrela som sa na internetovú stránku www.vyzivovestudio.sk a po jej preštudovaní som sa rozhodla, že výživovému poradcovi napíšem mail,“ spomína Saška.

„Práve stránka Ing. Libora Javra ma presvedčila, že on je ten správny človek, ktorý mi môže pomôcť schudnúť pár kíl tým správnym spôsobom.“

„Vzhľadom na to, že som po lete pribrala a za pol roka sa mi nepodarilo schudnúť, rozhodla som sa vyhľadať odbornú pomoc, keďže som sa necítila vo svojom tele dobre. Cvičiť som cvičila, ale výsledky neprichádzali – vedela som, že príčinou je nesprávne stravovanie. Potrebovala som nad sebou niekoho, kto mi pomôže so stravovaním a v dodržiavaní režimu. Sama som totižto nemala až takú pevnú vôľu. Hlavne keď moji blízki jedli aj nezdravé jedlá. No neponúknite sa – poznáte to 😊 Práve stránka Ing. Libora Javra ma presvedčila, že on je ten správny človek, ktorý mi môže pomôcť schudnúť pár kíl tým správnym spôsobom,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie klientka Saška.

Už po prvom stretnutí s Liborom som mala skvelý pocit, že sa vkladám do tých správnych rúk. Všetko mi vysvetlil a zodpovedal mi všetky moje otázky. Spolupráca bola ideálna, vždy sme sa vopred dohodli na termíne konzultácie, ktorý vyhovoval nám obom. Kedykoľvek som Liborovi mohla napísať a spýtať sa na čokoľvek, čo ma zaujímalo a v čom som mala nejasnosti. Spoluprácu aj priebeh konzultácií hodnotím na výbornú,“ pochvaľuje si spokojná klientka.

Saške výživový poradca zostavil jedálniček presne na mieru. Spoločne vytvorili zoznam jedál, ktoré má rada, ktoré nemá rada a prispôsobili to jej režimu dňa.

„Prvé zmeny som začala pociťovať asi po mesiaci, všimla som si úbytok na hmotnosti hlavne v oblasti pásu a bokov a začala som sa cítiť lepšie.“

„S jedálničkom som veľmi spokojná, keďže každé jedlo v ňom je iné a je to naozaj pestré. Takmer všetky jedlá mi chutili. Tie, ktoré nie, sme po konzultácii s Liborom zamenili za iné. Počas dňa mám energie naozaj veľa a nepociťujem únavu. Počas športového výkonu som vždy mala energiu a musím poznamenať, že dokonca sa mi zlepšili aj výkony,“ zhodnotila Saška.

Chystanie jedla a nákupy pre ňu neboli problémom. „Jedlo na dva dni som mala väčšinou nachystané za hodinu a pol. Niektoré potraviny sú síce drahšie, ale sú hlavne nutrične hodnotné a taktiež sa dajú zameniť za lacnejšie varianty. Vzhľadom na to, že väčšinu času trávim mimo domu, tak som si „krabičkovala“, ale musím povedať, že mi tých pár krabičiek v taške vôbec nevadilo a vďaka tomu som nebývala hladná,“ povedala.

„Prvé zmeny som začala pociťovať asi po mesiaci, všimla som si úbytok na hmotnosti hlavne v oblasti pásu a bokov a začala som sa cítiť lepšie – spokojnejšie. Avšak najväčšie zmeny som cítila po 2 mesiacoch, kedy sa mi začala zlepšovať výkonnosť pri športe a začala som mať oveľa viac energie v priebehu dňa. Vtedy si to začalo všímať už aj okolie,“ pozitívne spomína úspešná klientka.

Pozitívne reagovalo aj Saškino najbližšie okolie, ktoré ju v tom podporovalo. „Sami sa tešili na výsledky, ktoré dosiahnem. U niektorých ľudí som sa však stretla s názorom, že načo to je dobré, že oni by boli na mojom mieste spokojní a neobmedzovali by sa.“

„Z pôvodných 64, 1 kg sa mi podarilo schudnúť na 55,3 kg a to bez straty svalovej hmoty! Taktiež z pôvodných 24% tuku sa mi podarilo zhodiť na 15% tuku.“

„Výsledky, ktoré sa mi podarilo dosiahnuť za 3 mesiace, prekvapili aj mňa samú. Z pôvodných 64, 1 kg sa mi podarilo schudnúť na 55,3 kg a to bez straty svalovej hmoty! Taktiež z pôvodných 24% tuku sa mi podarilo zhodiť na 15% tuku. Toto sú výsledky, ktoré by som na začiatku vôbec nepredpokladala 😊 V tabuľke prikladám aj centimetre, ktoré sa mi podarilo zhodiť – to je myslím podstatnejšie ako váha,“ chváli sa skvelými výsledkami spokojná klientka.

 

Časť tela – obvod Pred absolvovaním výživového plánu Po absolvovaní 3 mesačného plánu Strata cm
Ruka 29 cm 24 cm –        5 cm
Prsia 94 cm 86 cm –        8 cm
Pás 76 cm 63 cm –        13 cm
Boky 88 cm 77 cm –        11 cm
Zadok 97 cm 85 cm –        12 cm
Stehno 59 cm 53 cm –        6 cm
Lýtko 39 cm 35 cm –        4 cm

 

„Štúdio Ing. Libora Javra odporúčam každému, kto chce schudnúť, zmeniť spôsob stravovania alebo dosiahnuť lepšie športové výkony.“

„S výsledkami som nadmieru spokojná a plánujem si tento stav, v ktorom sa momentálne nachádzam, udržať dlhodobo. Štúdio Ing. Libora Javra odporúčam každému, kto chce schudnúť, zmeniť spôsob stravovania alebo dosiahnuť lepšie športové výkony.“

Saška absolvovala 3-mesačný výživový program, ale okrem premeny svojho tela si odnáša aj premenu zmýšľania ohľadom stravovania. „Prišla som na to, že stravovať sa zdravo, výživne, chutne a efektívne vôbec nie je taký problém a je to vlastne úplne jednoduché – len treba chcieť a zmeniť spôsob myslenia. Zdravý spôsob stravovania mi úplne vyhovuje a nemám v pláne prejsť na ten starý, „nezdravý“. A práve za toto som najviac vďačná. Krásne si viem zaradiť do svojho stravovania aj jedlá, ktoré som v jedálničku nemala. Nemám problém so stravovaním v reštauráciách a pripravovaním zdravých mňamiek v podobe koláčov – ktoré si viem bez výčitiek dať,“ teší sa Saška.

Saška má nakoniec ešte jeden odkaz pre všetkých, ktorí váhajú, či skúsiť nový výživový plán:

„Každému, kto váha nad tým, či niečo takéto absolvovať a investovať do výživového plánu odkazujem to, aby neváhal – toto bola investícia, ktorú nikdy nebudem ľutovať, pretože to bola investícia do mňa.

PS: nie je to také náročné, ako sa môže na prvý pohľad zdať 😊“

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.