Strava lieči – príbeh našej klientky

Naša klientka pani Eva sa rozhodla popasovať s vysokým cholesterolom v krvi  bez užívania odporúčaných liekov, len pomocou upravenej stravy. Oslovila naše výživové štúdio a po vstupnej konzultácii s výživovým poradcom  a jeho odporúčaniach sa začala spolupráca  formou liečebného výživového plánu.list od spokojnej klientky

O celej spolupráci si môžete prečítať v riadkoch nižšie, ktoré napísala pani Eva, aby inšpirovala i ďalších, ktorí stále váhajú a neveria, že úpravou stravy sa dajú dosiahnuť viditeľné zdravotné zlepšenia.

 

 

„Moje problémy s nadváhou sa začali až po šesťdesiatke. Napriek tomu, že som pravidelne cvičila a aktívne žila, začala som následkom nezdravého stravovania a stresu nekontrolovateľne priberať. V priebehu 1 roka som pribrala až 10 kg. S pribúdajúcimi kilami som sa cítila stále unavená, bez energie a chuti do života. Ale to najpodstatnejšie bolo, že sa výrazne zhoršil môj zdravotný stav. Začala som mať problémy s krvným tlakom, zvýšili sa hodnoty cholesterolu, zhoršila sa reumatická artritída, stuhnutosť a bolesti kolien. Preventívna prehliadka, vyšetrenia krvi a cholesterolu neveštili nič dobré.

„Začala som mať problémy s krvným tlakom, zvýšili sa hodnoty cholesterolu, zhoršila sa reumatická artritída, stuhnutosť a bolesti kolien. Preventívna prehliadka, vyšetrenia krvi a cholesterolu neveštili nič dobré“

Vtedy som si povedala, že je najvyšší čas s tým niečo robiť. Vyskúšala som rôzne „zaručené“ diéty, no vždy s rovnakým výsledkom. Dostavil sa jojo efekt a moja námaha bola zbytočná. Vtedy som si uvedomila, že to sama nezvládnem a preto potrebujem odbornú pomoc. Obrátila som sa na výživové štúdio SH NUTRITION a výživového poradcu Ing. Libora Javra.

„Vtedy som si uvedomila, že to sama nezvládnem a preto potrebujem odbornú pomoc“

Strava liečiDnes už s istotou viem, že to bola správna voľba, ktorá zmenila môj život. V kútiku duše som sa obávala, či a ako to všetko zvládnem, ale moja túžba za zdravím zvíťazila. Už pri prvej návšteve štúdia ma výživový poradca trpezlivo vypočul aké mám problémy, neskôr analyzoval moje predchádzajúce stravovacie návyky a napokon vypracoval individuálny výživový liečebný plán, ktorý obsahoval zásady správneho stravovania s výberom potravín znižujúcich hladinu cholesterolu v krvi a redukujúcich viscerálny tuk. Dôležitou súčasťou plánu bol aj 2-týždenný stravovací jedálniček na 14 dní, ktorý obsahoval rozbor jednotlivých potravín z hľadiska množstva a energie v kJ. Tento výživový plán bol pre mňa zostavený presne na mieru na základe mojich zdravotných problémov a požiadaviek. Keď som sa začala podľa neho stravovať, dospela som k názoru, že jedine toto je cesta, ktorá vedie k úspechu.

Výsledky sa čoskoro dostavili. Za 3 mesiace sa mi upravila váha z 83 kg na 72 kg pri výške 170 cm. Najviac ma však potešila skutočnosť, že sa  celkový cholesterol znížil z hodnoty 6,62 na 4,9 iba úpravou stravy bez užívania liekov. V redukcii pokračujem ďalej, ale už teraz sa cítim veľmi spokojná s dosiahnutými výsledkami.

„Za 3 mesiace sa mi upravila váha z 83 kg na 72 kg pri výške 170 cm. Najviac ma však potešila skutočnosť, že sa  celkový cholesterol znížil z hodnoty 6,62 na 4,9 iba úpravou stravy bez užívania liekov.“

strava liečiZa tieto pozitívne zmeny som veľmi vďačná môjmu výživovému poradcovi Ing. Javrovi, ktorý ma na tejto ceste sprevádzal svojím profesionálnym prístupom, trpezlivosťou, ochotou vždy pomôcť svojimi cennými radami z oblasti zdravej výživy. V rámci jednotlivých konzultácií mi moja skúsenosť so zmenou stravovacích návykov priniesla len pozitívne výsledky, preto ju môžem každému, koho trápi podobný problém ako mňa, len vrelo odporúčať, lebo skutočne funguje“.

Desiatky našich klientov sa už presvedčili o tom, že ochorenia ako cukrovka, vysoký krvný tlak alebo vysoká hladina cholesterolu sa dajú správnou úpravou stravovania zredukovať na minimum alebo v niektorých prípadoch dokonca odstrániť.

Dúfame, že príbeh našej klientky ako i samotný článok budú pre vás inšpiráciou. Veď už aj Hyppocrates vedel o sile a pozitívnych účinkoch zdravej a vyváženej stravy, čo dokazuje i jeho známy citát:

„Nechajte aby jedlo bolo vaším liekom“

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.