Úspešná premena pomocou Online plánu

Do výživového štúdia nám prišiel až zo Španielska krásny dopis, v ktorom naša klientka opisuje svoje skúsenosti s našou online spoluprácou. Slávka využila Online výživový plán, pričom všetky konzultácie a rozhovory prebiehali prostredníctvom skypu a mailov. Sme veľmi vďačný za pozitívne hodnotenie a príjemné slová, ktoré sa vždy dobre čítajú 🙂 , preto sme sa rozhodli o jej skúsenosti a dôvodoch prečo sa nás rozhodla kontaktovať s vami podeliť.

Ako som sa naučila správne jesť 

Keď som sa po rokoch strávených mimo rodnej hrudy v krajine večného dažďa presťahovala do krajiny večného slnka, ani vo sne ma nenapadlo, že všetkými tak vychválená stredomorská kuchyňa sa stane mojím postrachom. Posunutý čas obeda, neskorá večera a litre olivového oleja v kombinácii s tapas poriadne zapracovali na mojej línii.

Keď sa po roku ručička váhy ustálila na cifre o 5 čísel väčšej ako pred príchodom, bolo mi jasné, že musím konať. Po úpornom prieskume miestnych možností a dlhom zvažovaní som sa nakoniec rozhodla pre domáci zdroj a kontaktovala som p. Libora Javra z Výživového štúdia. Hovorila som si, že predsa len pozná lepšie naše chuťové poháriky a určite bude vedieť poradiť nielen čo konzumovať, ale aj čo a čím nahradiť. A nemýlila som sa nielen v tomto ohľade.

Pán Javro mal od prvej minúty veľmi profesionálny prístup. Celá naša komunikácia prebiehala cez Skype. Počas každého hovoru bol ústretový a detailne odpovedal na všetky moje otázky. Konečný plán stravovania bol upravený podľa mojich preferencií v strave a podľa jej dostupnosti v zahraničí. Pán Javro pravidelne monitoroval moje pokroky, usmerňoval ma a riešil moje návrhy na alternatívnu kombináciu potravín. Do plánu taktiež zahrnul pohybovú aktivitu, v mojom prípade z dôvodu fyzického obmedzenia veľmi miernu (30 minútovú chôdzu alebo stacionárny bicykel).

Prvé výsledky sa dostavili vo forme malých, ale o to viac potešujúcich zlepšení – stratil sa pocit nafúknutého brucha, zmiernili sa problémy s unavenými očami, obmedzilo sa vypadávanie vlasov. Pravidelnosť v strave mi taktiež  pomohla sústrediť sa na iné činnosti. Odpadol večný problém vymýšľania čo si dať na obed či večeru. Začala som sa tešiť na každú porciu, vedela som, že budem jesť každé tri hodiny a tak som nielen fyzicky, ale aj psychologicky vylúčila pocit hladu. Navyše som sa naučila, ako si nakombinovať jedlo v reštaurácii bez toho, aby som sa veľmi vzdialila od pôvodného stravovacieho plánu.

Po troch mesiacoch sa moja váha vrátila opäť do normálu. Bol to úžasný pocit, ale nebol to koniec. A prečo? Lebo toto nie je diéta, toto je len normálny jedálniček. Je prispôsobený tomu, čo rada jem a čo zároveň dobre vplýva na môj organizmus. Som rada, že v p. Javrovi som našla človeka, ktorý mi nielen vysvetlil, ako sa správne stravovať, ale taktiež mi poradil, ako si tieto návyky dlhodobo udržať. Mojim cieľom  nikdy nebolo zhodiť pár kíl do plaviek krutým diétovaním, tu šlo o viac – bol to môj pokus o nájdenie rovnováhy v stravovaní a myslím si, že ho pokojne môžem nazvať slovom „úspešný“.

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.

premena pomocou online plánu Záber vľavo je z augusta 2013 – dovolenka v Prahe. Myslím, že toto je jedna z mojich najmenej obľúbených fotiek práve z dôvodu, že som sa už nezmestila takmer do žiadnych nohavíc a cítila som sa nafúknutá a nepríťažlivá.online výživový plán

 

 

Záber vpravo je taktiež z augusta, ale tohto roku (2014), dovolenka na rodnej hrude. Táto fotka naopak patrí k mojim obľúbeným.