Baklažánové závitky

PotrebujRecept na baklažánové závitkyeme:

  • baklažán
  • čerstvé šampiňóny
  • červená cibuľa
  • syr camembert
  • šošovica lúpaná
  • soľ, cesnak
  • muškátový oriešok
  • čínska kapusta
  • sterilizovaná kukurica
  • olivy
  • citrón

Postup:

Šalát: Čínsku kapustu nakrájame na drobné slíže a dochutíme citrónom podľa potreby. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, nakrájané zelené olivy a sterilizovanú kukuricu.

Šošovicový krém: Lúpanú šošovicu uvaríme v osolenej vode, následne rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Nastrúhame trochu muškátového orieška.

Baklažánové závitky: Baklažán nakrájame pozdĺžne na tenké plátky, posolíme a na prúžkovanej panvici nasucho chvíľočku prehrejeme aby plátky zmäkli. Šampiňóny nakrájame nadrobno, posolíme a spolu s nakrájanou červenou cibuľou a cesnakom podusíme na panvici. Medzitým si nakrájame syr Camembert na malé obdĺžničky. Pripravenú šampiňónovú zmes s kúskami camembertu zakrúcame do baklažánových plátkov a nachvíľu dáme prehriať na panvicu tak, aby sa nám syr mierne roztopil. Na tanier naservírujeme pripravený šalát, baklažánové závitky, ktoré prelejeme šošovicovým krémom.

 

Dobrú chuť!