Potrebujeme:
- baklažán
- čerstvé šampiňóny
- červená cibuľa
- syr camembert
- šošovica lúpaná
- soľ, cesnak
- muškátový oriešok
- čínska kapusta
- sterilizovaná kukurica
- olivy
- citrón
Postup:
Šalát: Čínsku kapustu nakrájame na drobné slíže a dochutíme citrónom podľa potreby. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, nakrájané zelené olivy a sterilizovanú kukuricu.
Šošovicový krém: Lúpanú šošovicu uvaríme v osolenej vode, následne rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Nastrúhame trochu muškátového orieška.
Baklažánové závitky: Baklažán nakrájame pozdĺžne na tenké plátky, posolíme a na prúžkovanej panvici nasucho chvíľočku prehrejeme aby plátky zmäkli. Šampiňóny nakrájame nadrobno, posolíme a spolu s nakrájanou červenou cibuľou a cesnakom podusíme na panvici. Medzitým si nakrájame syr Camembert na malé obdĺžničky. Pripravenú šampiňónovú zmes s kúskami camembertu zakrúcame do baklažánových plátkov a nachvíľu dáme prehriať na panvicu tak, aby sa nám syr mierne roztopil. Na tanier naservírujeme pripravený šalát, baklažánové závitky, ktoré prelejeme šošovicovým krémom.