Daniela: „Začala som a pokračujem kvôli sebe“

Daniela je našou dlhodobou spokojnou klientkou, ktorá si úspešne ide za svojím cieľom. Viac ako rok si udržuje postavu, ktorú získala vďaka odhodlaniu a nasadeniu. Aj prostredníctvom našich rád a odporúčaní si dokáže sama manažovať svoje stravovanie, pričom neprichádza k žiadnemu jojo efektu.

Odkedy sme začali našu spoluprácu, prešla dlhšia doba. Ako pokračujete?

Zdravé stravovanie je pre všetkých. Nebyť výhovoriek, mohla som žiť zdravo už oveľa skôr. Na to, aby som si to plne uvedomila a zvykla si na zdravší životný štýl mi postačovali 3 mesiace spolupráce s pánom Javrom. Aj po skončení tohto obdobia pokračujem, nepoľavila som. Naopak, začalo ma to ešte viac baviť.

S p. Javrom som v neustálom kontakte, či už osobne alebo na Facebooku. Ochotne pomôže, poradí, vysvetlí a pochváli.

 

Zmenilo sa niečo vo Vašom živote? Podstupujete veľké obmedzenia?

Môžem povedať, že som nemala žiadne výraznejšie problémy. Dosiahla som určitú váhu a na tej si „stojím“, ale vyhovuje mi to. Aktuálne sa sústreďujem skôr na spevnenie tela, ako na chudnutie. S tým súvisí aj strava. Kto cvičí a hýbe sa, musí aj jesť. Stravujem sa zdravo, ale v množstve sa výraznejšie neobmedzujem. Preto ani výrazne nechudnem. Čo však, ako som spomínala, už nie je mojim prioritným cieľom.

Ako hodnotíte našu spoluprácu, ste spokojná s rozhodnutím osloviť nás?

Návštevu výživového štúdia neľutujem. Z pôvodných cca 70 kg som išla dole na 58 kg. To je moja váha spred 10 rokov. Reakcie okolia sú pozitívne, ale tie nejako neriešim. Začala som a pokračujem kvôli sebe. Neboli to vôbec vyhodené peniaze, ako majú skúsenosti mnohí iní. Hlavne z dôvodu, že p. Javro nie je typ poradcu, čo surovo predsúva svoj názor. Práve naopak, prihliada na to, že sa iba učíme žiť (jesť) zdravo, dáva reálne a dosiahnuteľné ciele a tým vás motivuje. Počúvať klientov, upravovať jedálniček podľa potreby je podľa mňa najdôležitejšie a tento aspekt svojej práce zvládol na 1.

Čo by ste odkázali našim čitateľom?

Jedno viem určite, už nikdy sa nechcem vrátiť k mrazenej pizzi a kýblu zmrzliny. Chcem cítiť reálne chute toho, čo nám príroda ponúka. Načo kupovať sladený jogurt, keď z bieleho si pomocou medu, lupienkov či mandlí pripravím 100 krát lepšiu dobrotu?

Pohyb je dnes mojou súčasťou, keď sa hýbem, cítim sa fyzicky aj psychicky lepšie. Najradšej mám bicykel. A tak s vetrom v chrbte, šup za zdravším zajtrajškom!

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.