Potrebujeme:
- tekvica Hokkaido
- mrkva
- zemiaky
- cibuľa
- jablko
- maslo
- čierne korenie, soľ
- tekvicové semiačka, lúpané
- tekvicový/olivový olej
Postup:
Tekvicu Hokkaido prepolíme na polovicu a vydlabeme jej vnútro, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Očistíme si zemiaky, cibuľu, mrkvu, jabĺčko a nakrájame ich na menšie kúsky. Všetko dáme do väčšieho hrnca, pridáme PL masla a trochu orestujeme. Potom podlejeme vodou tak, aby všetko v hrnci pokryla. Pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť a potom dusíme cca 30 minút, prípadne až kým zemiaky nezmäknú. Polievku necháme trochu vychladnúť a potom ju rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme tekvicovým olejom (max. 1 lyžička) a môžeme servírovať s tekvicovými semiečkami.