Tekvicová krémová polievka

                                                       Potrebujeme: 

Tekvicová polievka

foto: tastespotting.com

  • tekvica Hokkaido
  • mrkva
  • zemiaky
  • cibuľa
  • jablko
  • maslo
  • čierne korenie, soľ
  • tekvicové semiačka, lúpané
  • tekvicový/olivový olej

 

                                                             Postup:

Tekvicu Hokkaido prepolíme na polovicu a vydlabeme jej vnútro, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Očistíme si zemiaky, cibuľu, mrkvu, jabĺčko a nakrájame ich na menšie kúsky. Všetko dáme do väčšieho hrnca, pridáme PL masla a trochu orestujeme. Potom podlejeme vodou tak, aby všetko v hrnci pokryla. Pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť a potom dusíme cca 30 minút, prípadne až kým zemiaky nezmäknú. Polievku necháme trochu vychladnúť a potom ju rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme tekvicovým olejom (max. 1 lyžička) a môžeme servírovať s tekvicovými semiečkami.

                                                           Dobrú chuť