Úspech našej klientky Moniky

Formovanie a spevnenie postavy

 

 

Dvadsaťšesťročná Monika nebola vždy so svojou postavou spokojná, čoho výsledkom boli dokonca vážnejšie problémy s prijímaním potravy. Dnes je však všetko inak!

 

 

 

Cíti sa výborne, má dostatok energie, ale čo je hlavné, krásne si vyformovala postavu. Nič však nebolo zadarmo. Kým si spevnila postavu, musela cvičiť a zdravo sa stravovať pod dohľadom výživového poradcu.

Aký mala životný štýl?

Pred tým, ako vyhľadala pomoc u výživového odborníka a poradcu Ing. Libora Javra, zvykla Monika cvičievať. No nikdy nedosiahla výsledky, s ktorými bola spokojná. Neskôr si uvedomila, že potrebuje aj vyvážený jedálniček, preto kontaktovala výživového poradcu. Jej chybou totiž bola nepravidelná strava a konzumácia potravín v nesprávny čas. Napriek tomu, že cvičila niekedy aj trikrát denne, trápil ju nedostatok energie a postava sa jej výrazne nemenila.

„Predtým moja strava pozostávala z troch jedál za deň v nepravidelných intervaloch. Vyskúšala som aj mnoho diét a jedla som nesprávne potraviny alebo správne potraviny v nesprávny čas,“ priznala sa Monika.

Podporu nemala

Čo bolo na tom smutné je fakt, že ju rodina počas toho, ako pracovala na svojej postave, vôbec nepodporovala.

Rodina ma vôbec nepodporovala, keďže všetci boli zvyknutí na zaužívanú stravu. Napriek tomu, že som sa začala od nich odlišovať, či už pestrejším a zdravším jedálnym lístkom, alebo jedením vo viacerých intervaloch. Niektorí kamaráti ma povzbudzovali, iní zase závideli a neverili v môj úspech,“ povedala Monika

Podpora po dosiahnutí výsledkov je alibistická

Ako potvrdil výživový poradca Ing. Libor Javro, podpora najbližších je veľmi dôležitá. Najideálnejšie by bolo, ak by rodina pomohla osobe, ktorá chce chudnúť, tak, že by sa začala stravovať ako ona.

„Veľakrát som sa v praxi stretol, že najbližšie okolie sa chová arogantne, bez akéhokoľvek záujmu pomôcť ľuďom, ktorí sa snažia zlepšiť si svoje zdravie, výzor a vitalitu organizmu. Častokrát sa to zmení až vtedy, keď vidia pokrok a dobré výsledky, len to je už samozrejme neskoro, pretože dotyčná osoba to dokázala aj bez nich a podpora, keď už sme niečo dosiahli, je dosť alibistická,“ povedal Ing. Libor Javro.

Dnes je to však úplne inak. Rodina jej kupuje potraviny a snaží sa stravovať podľa Moniky. Keďže videli pozitívne výsledky na Monikinej postave, začali zdravšie žiť aj oni.

Zaujíma vás, ako Monika ďalej pokračovala vo formovaní postavy? Všetko sa dočítate v druhej časti článku o dosiahnutí vysnívanej postavy.

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.

Zdroj: http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000655/1359224/Pozrite-sa–ako-si-Monika-krasne-vyformovala-postavu–1–cast-