Ako si udržíte krvopotne nadobudnutú zníženú hmotnosť

Tiež sa Ako si udržať postavutoho bojíte? Vidíte to vo svojom okolí? Ľudia, ktorí sa rozhodli dať dolu nejaké tie kilogramy, sa pri realizácii svojho nápadu trýznia, takmer nič nejedia alebo sa stravujú podľa zaručene vynikajúcej diéty, s ktorou 100% schudnú 10 kg za mesiac. Realita ich však obvykle veľmi rýchlo vráti naspäť v dobrom prípade neschudnú nič a v opačnom prípade sa im podarí schudnúť extrémne rýchlo, avšak ako náhle sa prestanú kontrolovať a trýzniť ihneď rýchlo aj naberú svoje ťažko zhodené kilogramy naspäť.  Má to zmysel ?? Asi nie ! Nehovoriac o tom, že pri takýchto typoch diét si poškodzujú svoj vnútorný metabolizmus a práceschopnosť svojho organizmu sa im automaticky znižuje. Zaužívané chudnutie v populácii a priebeh chudnutia môžeme rozdeliť do dvoch základných skupín. Prvá možnosť chudnutia  je, že môžete schudnúť rýchlo, druhá možnosť chudnutia je schudnúť pomaly a navždy. Môžete schudnúť rýchlo a navždy? To asi moc nie, aj keď niektoré výnimky potvrdzujú pravidlo. 95% ľudí, ktorí schudnú extrémne rýchlo, automaticky aj extrémne rýchlo naberú svoju predchádzajúcu hmotnosť naspäť. Je to automatický obranný mechanizmus ľudského organizmu, na svoje vytvorené energetické zásoby.

Preto som sa rozhodol vás obohatiť pár radami, ako svoje nesprávne ale predsa ťažko zhodené kilogramy dokážete udržať na vami požadovanej hmotnosti:

  •  Nevracajte sa k svojmu starému jedálničku a chutiam, ale radšej si nájdite nové a zdravé chute. Využite obrovské   množstvo informácií na internete o nových potravinách a receptoch, ako zo starých a objedených potravín vytvárať nové a zaujímavé jedlá
  • Vložte do svojho života pohyb. Pokiaľ sa denne nehýbete, tak  začnite hneď teraz!! Pokiaľ ste doteraz behali, tak pokojne môžete behať aj viac, ak ste cvičili, tak môžete cvičiť viac.
  •  Nevyužívajte vysoko kalorické potraviny, ak nemáte vysokú fyzickú záťaž.
  •  Nezabúdajte, že na formovaní stavby ľudského tela sa podieľa  70% stravovanie a  30%  dennodenná fyzická aktivita a na základe týchto dvoch aspektov sa ľudský organizmus prispôsobuje stavbou a zložením, pretože hľadá najlepšiu cestu k svojmu prežitiu.

 

Pre ďalšie informácie, ako sa správne stravovať a pre udržanie si optimálnej hmotnosti kontaktujte svojho výživového poradcu.