Karolínka: „Od prvého stretnutia som vedela, že sa mi cieľ podarí splniť“

Ako ste sa dozvedeli o našom výživovom štúdiu?

Kontakt mi posunula vtedy moja trénerka thajského boxu Lucka Krajčovič, ktorej som za pomoc veľmi vďačná. Ona sama má s Výživovým štúdiom dlhoročné skúsenosti.

Prečo ste sa rozhodli využiť služby nášho výživového poradcu Ing. Javra?

Hlavným dôvodom bola príprava na prvý zápas. S mojou výškou som sa potrebovala dostať s hmotnosťou nižšie. Samozrejme som chcela aj schudnúť, lebo poslednou dobou som už so sebou nebola spokojná, no a myšlienka na možnosť prvého zápasu ma ku tomu len dotlačila.

Ako sa Vám páči postup, spolupráca a konzultácie s naším výživovým poradcom Ing. Javrom?

Spolupráca s Ing. Javrom je proste úžasná. Od prvého stretnutia som vedela, že sa mi cieľ podarí splniť. Po vypracovaní plánu sme sa stretávali každé dva týždne. Na konzultáciách mi vždy zmeral hodnoty a spolu sme porovnávali zmeny. Už po dvoch týždňoch sa dostavili prvé výsledky.

Ako hodnotíte zostavený výživový plán a jedálniček?

Plán bol nastavený tak, že aj keď bolo cieľom chudnúť, hladná som nebývala a mala som na tréningoch dokonca viac energie a sily ako predtým. Jedlo som si pripravovala každý deň. „Krabičkovanie“ jedla sa stalo každodennou rutinou. Trvalo možno týždeň alebo dva, než som sa naučila rozvrhnúť si čas na varenie a prípravu, no potom už to išlo od ruky a nijako ma to neobmedzovalo. Na prvej konzultácií si Ing. Javro spísal potraviny, ktoré zbožňujem, mám rada, ale aj neznášam. Celý plán bol zostavený tak, že som sa na každé jedno jedlo dňa naozaj tešila, pretože to boli veci, ktoré som mala rada. Bolo tam mäso, zelenina, mliečne výrobky a aj všetkými ženami obávané sacharidy. Jednoducho všetky potraviny, ktoré si viete predstaviť.

Aké zmeny ste začali pociťovať a kedy?

Prvé zmeny som videla po dvoch týždňoch držania stravy. Merané hodnoty sa zlepšili, hmotnosť začala pomaly klesať. Asi po mesiaci som si uvedomila, že som tréningy zvládala lepšie, nebývalo mi ťažko, nebolieval ma žalúdok a celkovo som sa cítila „ľahšia“.

Ako reagovalo Vaše okolie keď sa dozvedeli, že ste si dali upraviť stravovanie od odborníka? Stretli ste sa s pozitívnymi alebo aj negatívnymi reakciami?

S vyslovene negatívnymi reakciami som sa nestretla. Samozrejme, že sa našli ľudia, ktorí sa pýtali, či je to naozaj potrebné a či to nie sú vyhodené peniaze. Môžem povedať, že určite nie sú!!! Som rada, že mám poväčšinou okolo seba ľudí, ktorí majú rovnaké záujmy ako ja a tí ma podporovali.

Aké úspechy ste doteraz dosiahli od zostavenia výživového plánu? Ste s výsledkami spokojná?

Odkedy mám vyživovací plán, nemám problém dosiahnuť potrebnú hmotnosť na zápas. Samozrejme, bez pohybu by to nešlo, s čím mi veľmi pomáha môj tréner Mišo Peczár. Spojením jeho tréningov a správnej stravy sa udržiavam vo forme. Či už musím schudnúť viac alebo menej, vždy sa mi to podarí bez problémov.

Výživové štúdio som odporučila dvom kamarátom, ktorí už tiež majú svoj výživový plán a určite budem kontakt posúvať aj ďalej. Je to užitočná skúsenosť pre všetkých, ktorí chcú znížiť hmotnosť, zvýšiť výkonnosť, ale takisto sa naučiť, ako sa správne stravovať. Nebudem klamať, že stále všetko dodržiavam na 100%, ale aj keď si občas doprajem, vďaka Ing. Javrovi sa viem bez bolesti a hladovania zase dostať na správnu cestu.

A čo Karolínka odkazuje tým, ktorí ešte váhajú, či skúsiť výživový plán?

Nie je sa o čom rozhodovať. Je to jednoduché – buď chcete, alebo nechcete. Výživové štúdio odporúčam na 100% každému, kto chce zlepšiť svoj životný štýl a zvýšiť si energiu a chuť do života.

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.