Pohodlnosť je naša lenivosť

Pohodlnosť je veľakrát tým hlavným nebezpečenstvom, ktoré má za následok vzhľad našej postavy, či fyzické alebo psychické zdravie. O tom aká veľká zmena nastala pre našu klientku Helenu, keď sa rozhodla pohodlnosť zaradiť až na posledné miesto, sa dozviete pri čítaní tohto článku.

 

  • Pani Helena, povedzte nám, aký bol Váš životný štýl predtým, ako ste sa rozhodli pre zmenu?

 

Neviem či sa to dá nazvať štýlom, skôr by som povedala, že taká pohodlnosť a tým pádom stravovanie sa v pizzeriách, fastfoodoch a častá donáška jedla až domov.

 

  • Prečo ste sa rozhodli kontaktovať Ing. Máriu Zelenajovú, aký bol hlavný dôvod stretnutia?

 

Chcela som zmeniť svoje stravovacie návyky a zároveň vylepšiť svoj zdravotný stav, to znamená zbaviť sa kilov a tukov. Navyše každý aj ten najmenší pohyb mi už robil ťažkosti. Vyjsť na druhé poschodie bol pre mňa veľký problém a dokonca aj taká banalita, ako je zaväzovanie šnúrok na topánkach. Hlavným dôvodom, prečo som kontaktovala Ing. Zelenajovú, boli jej odborné vedomosti v tejto problematike, o ktorých som ja ako laik nemala ani potuchy.

 

  • Ako sa Vám páčia konzultácie a spolupráca s Ing. Zelenajovou?

 

Je to veľmi dobrá spolupráca. Vychádza mi v ústrety. Ak potrebujem nejakú pomoc, je vždy ochotná, a vždy mi vie dobre poradiť a motivovať ma.

 

  • Kedy ste na sebe začali pozorovať prvé zmeny?

 

Myslím, že to bolo už po prvých 2 týždňoch, ale to je samozrejmosť, ak prejdete po nezdravom prejedaní sa na zdravú a vyváženú stravu. Potom to išlo trošku pomalšie. Prvé týždne som na sebe spozorovala aj to, že sa mi upravilo vyprázdňovanie sa.

Každý jeden centimeter dolu som si doslova užívala, tak ako aj viaceré prehliadky pre môjho manžela v šatoch z rokov, keď som sa do nich ešte zmestila, a zistenie, že sú mi opäť dobré.

 

  • Ako reaguje okolie na Vašu doterajšiu premenu? Vy ste s výsledkami spokojná?

 

Reakcie môjho okolia sú pozitívne. Ja som s výsledkami doposiaľ veľmi spokojná, ale ešte pokračujem v spolupráci ďalej, pretože som ešte nedosiahla najvyšší cieľ. Niekedy síce mám chuť to vzdať, ale potom sa znovu naštartujem a idem. Veď tie výsledky stoja zato!

 

  • Odporučili by ste spoluprácu s Ing. Zelenajovou aj ostatným?

 

Áno, už sa tak aj stalo. A mne veľmi pomáha aj to vedomie, že ma má niekto pod kontrolou, a že nesmiem sklamať, aj keď sa to občas stane, vždy ma motivuje a posúva vpred.

 

  • Čo by ste odkázali ľudom, ktorí váhajú alebo si neveria, že dokážu dosiahnuť zmenu?

 

Odkázala by som im, aby to skúsili a výsledky sa dostavia. Ono si to len človek potrebuje upratať v hlave. A ešte jedna vec. Ak pociťujete hanbu, ostych ísť so svojou „ kožou na trh“, verte, že aj ja som na tom tak bola, ale treba to prekonať. A ako sa vždy hovorí NIKDY NIE JE NESKORO!

 

Ďakujeme, pani Helena, za rozhovor, a zároveň sa tešíme na pokračovanie našej spolupráce, a držíme Vám palce.

Pani Helena dala počas našej 3 mesačnej spolupráce krásne výsledky, ktoré sú uvedené v nasledovnej tabuľke :

Partie Začiatok spolupráce Aktuálne výsledky
Hmotnosť 81 71,6
Obvod pás (cm) 96 84
Obvod boky (cm) 110 90
Celkový tuk 37 29,8
Viscelárny tuk 10 7,5
Telesné tekutiny 46,8 52

 

Prihlás sa na vstupnú konzultáciu, ktorá je ZADARMO, do nášho Výživového štúdia. Radi ti pomôžeme a budeme ťa sprevádzať na tvojej ceste k úspechom!

*Výsledky klientov prezentované na webe nie sú typické. Výsledky každého klienta sú individuálne. Vždy záleží na prístupe klientov a dodržiavaní navrhnutých odporúčaní od našich výživových poradcov.