Morčacie medailónky na oranžovo

Potrebujeme:morčacie prsia na oranžovo

  • Morčacie prsia
  • Ryža basmati
  • Mrkva
  • Čínska kapusta
  • Olivový olej
  • Cibuľa
  • Citrón
  • Sušené bylinky (bazalka, provensálske korenie)

Postup

Očistené morčacie prsia nakrájame na tenké medailónky, osolíme a okoreníme. Na panvici dozlatista opražíme cibuľu na olivovom oleji (max. 1 lyžička). Pridáme morčacie mäso a opekáme z každej strany cca 3-5 minút. Jednu časť očistenej mrkvy nakrájame na tenké kolieska a pridáme k morčaciemu mäsu. Podlejeme vodou a dusíme pokiaľ nie je mäso hotové a mrkva mäkká. Basmati ryžu pripravíme podľa návodu na obale. Kým sa mäso a ryža varia, pripravíme si zeleninový šalát. Zvyšnú očistenú mrkvu nastrúhame na tenké plátky a pridáme nasekanú čínsku kapustu. Zeleninu spolu zmiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!