VODA SILNEJŠIA AKO OHEŇ 1.časť

dodržiavanie pitného režime je veľmi dôležité

Foto:slate.com

Veľké percento bojovníkov v ringu alebo na žinenke využíva pred vážením praktiku odvodňovania organizmu, aby dosiahli hmotnosť požadovanej hmotnostnej kategórie. Pretože všetci dobre vieme, že je vždy lepšie byť v danej kategórii najťažší ako najľahší, niekedy však výnimky potvrdzujú pravidlo.

Lenže tu nám automaticky nastáva problém, na čo aj poukazuje najnovšia štúdia z roku 2013 zo Švédskeho Gothenborgu, kde testovali na dehydratáciu organizmu značnú vzorku taekwondistov, boxeristov a judistov v deň zápasu po obvyklom procese odvodňovania a celkového znižovania hmotnosti pred vážením.

Výsledky dopadli veľmi negatívne, až 89 % všetkých zápasníkov bolo výrazne dehydratovaných! Keď si uvedomíme, že v deň zápasu by mal byť bojovník naozaj stopercentne pripravený, najmä po fyzickej stránke. Automaticky nám z toho  vyplýva, že  veľmi rozhodujúcim faktorom prevýšenia výkonu nad súperom je správne a najmä čo najrýchlejšie zavodnenie organizmu. Nielen z dôvodu navyšovania hmotnosti, ale aj kvôli dôležitým faktorom, prečo je dôležité mať lepšie zavodnený organizmus ako váš súper.

NAJHLAVNEJŠIE FAKTORY

  • rýchlejší metabolizmus,
  • podstatne lepšia vytrvalosť
  • vitálnejšie biochemické pochody
  • lepšie a rýchlejšie schopnosti reflexov
  • rýchlejšia premena energie
  • odplavenie toxických látok z organizmu

Vyššie uvedené  schopnosti vznikajú pri dobrom zavodnení organizmu, teda pri lepšej rehydratácii organizmu. Preto som sa  rozhodol vám v nasledujúcom článku podsunúť pár tipov ako si čo najrýchlejšie hydratovať organizmus a byť tak lepší a výkonnejší ako váš súper.

Foto (zdroj): www.slate.com