Ako vám správne mierená strava dokáže pomôcť ?

dosiahnite svoj cieľZdravé stravovanie by malo byť samozrejmosťou každého z nás. Jedlo by malo byť pre človeka liekom a palivom a nie jeho jedom a spomaľovačom. Pomocou vyváženej a cielenej stravy môžete dosiahnuť také ciele ako je zlepšenie zdravia, krásu alebo zlepšenie a navýšenie športového výkonu. Samozrejme dosiahnuť požadovaný cieľ sa „zaručene“ dá v dnešnej dobe rôznymi „vylepšovákmi, pilulkami a podobne“. Preto zmente vaše základné stravovanie, ktoré je základom úspechu. Výhody prečo využiť na dosiahnutie vášho cieľa zdravú a mierenú stravu sa dočítate v nasledujúcich odsekoch.

Viacerí odborníci (čo vidím v praxi aj ja) sa zhodujú, že mierená a optimalizovaná strava zlepšuje vitalitu, energiu, odstraňuje únavu a zlepšuje zdravie s funkčnosťou až o 70%.

  • Zdravie – najdôležitejší aspekt nášho bytia. Keď nie sme zdraví nemôžeme normálne fungovať a robiť veci, ktoré plne zdravý človek robiť môže. Ak nie ste zdraví, tak vašou prioritou je navrátenie plného zdravia. Zdravotné problémy ako cholesterol, vysoký krvný tlak, tráviace problémy, cukrovka a pod. sa dajú odstrániť alebo prinajmenšom zmierniť zdravou a vyváženou stravou a životným štýlom. Lekári častokrát ihneď predpíšu rôzne lieky, ktoré nám síce na daný problém uľavujú, ale na druhej strane zaťažujú iné orgány vo vašom tele. Prečo teda neskúsiť najskôr zmenu tej najzákladnejšej veci ako je strava? Skôr ako sa začnete „dopovať“ veľkými množstvami liekov, vyskúšajte svoje zdravie napraviť tou prirodzenou cestou a môžem vám s určitosťou povedať, že to funguje! (o náprave zdravia našej klientky pomocou stravy si môžete prečítať TU).

dosiahnite svoj cieľ

  • Krása – nielen ženy ale i muži chcú dobre vyzerať. Všetci sa chcú niekomu páčiť, či už manželovi/manželke, priateľovi/priateľke, svojmu okoliu, kolegom v práci alebo hlavne sami sebe. Mať krásnu postavu a vyzerať zdravo a vitálne je základom úspechu. Ako dosiahnuť takýto stav natrvalo? Určite nie pomocou rôznych chudnúcich prípravkov, diét a hladovania ako i „zázračných“ prípravkov. Ak chcete skutočne zredukovať nejaké to kilo a vyzerať zvonku i zvnútra krásne, je potrebné na to ísť racionálne. Musíte si upraviť správne svoje stravovanie. Upozorňujem na slovko upraviť si správne!! Pre každého je úprava správnej stravy iná a individuálna. Preto sa ani v strave nenechajte lákať rôznymi smermi ale premyslite si čo je pre vás najlepšie. Pre niekoho to môže byť: jesť aspoň 5x za deň, konzumovať veľa ovocia a zeleniny, dodržiavať pitný režim, začať sa venovať nejakej športovej aktivite alebo sa aspoň pravidelne hýbať (prechádzky), dopriať si dostatočný relax a spánok a hneď uvidíte tie zmeny.  (O jednej z našich mnohých premien sa môžete dočítať TU).

 

  • Šport – Šporovanie má pre každého iný význam. Niekto športuje len tak pre radosť a zdravý životný štýl, iný zasa pre to, že chce vyzerať pekne, nabrať svaly, zredukovať váhu, vyrysovať telo. Pre druhých je zasa šport nielen koníčkom ale i prácou (vrcholoví športovci, tréneri a pod.). Každý športový nadšenec občas pri tréningoch alebo športovaní pocíti menšiu alebo väčšiu únavu. Ak je to občas, je to v poriadku, ale ak je to pravidelné alebo vždy, je tu problém. Pri vykonávaní fyzickej aktivite by ste mali mať dostatok energie, cítiť sa vitálne a nie bez energie a unavený. Dôvodom býva dosiahnite svoj cieľčastokrát nesprávna životospráva, nedostatok živín pred a po športovaní, zlá hydratácia pred, počas a po športovaní, neprimerané alebo nesprávne užívanie výživových doplnkov a pod. Pri každej športovej aktivite je potrebné prispôsobiť nielen vyváženú stravu ale i tekutiny, prípadne dodatok k strave – výživové doplnky. Všetky tieto aspekty (samozrejme vrátane primeranej fyzickej aktivity) sú veľmi dôležité k tomu, aby vaše športovanie dosahovalo želané výsledky, ktoré chcete a prinášal vám pocit z dobre vykonanej činnosti. Presne mierená a vyvážená strava dokáže napomôcť dosahovať lepšie výsledky, dodať dostatok energie a formovať vašu postavu (o zlepšení svojich športových výkonov sa môžete inšpirovať jedným z našich článkov TU).

Veríme, že sme vás motivovali k tomu, aby ste svoj cieľ dosiahli prirodzenou cestou pomocou pre seba optimalizovanej stravy a nie prostredníctvom „urýchľovačov“ a „vylepšovákov“. Každý cieľ a zmena v živote sa musí robiť poriadne a potrebuje svoj čas. Majte to vždy na pamäti. Prajeme vám veľa úspechov a síl pri dosahovaní vašich vysnívaných cieľov pomocou mierenej výživy.